Investeer in jezelf

Nah ervaringsverhaal traject Hersenz deel 2

Gepubliceerd op 28 juni 2021 om 17:26

Waardevolle lessen bij Hersenz over mijn nahIk ben nu ongeveer een week of vijf bezig met mijn traject bij Hersenz.

Het is een leerzaam,Intens, zwaar en confronterend traject.


Vorige week kwam ik binnen in de fysieke ruimte en daar lagen allerlei objecten op de vloer geen idee wat we daar mee moesten gaan doen. We gingen met zijn allen zitten en hadden twee hoepels voor ons neus een rode en een blauwe. Rood stond voor de negatief en blauw voor positief.Het was de bedoeling om 1 voor 1 door de ruimte te lopen en objecten te pakken die je in de hoepel mocht leggen. We moesten beide hoepels vullen met de de objecten die wij hadden gepakt.

Ik wil een object bespreken die daar lag en mijn verhaal er bij vertellen. Tijdens het lopen door de ruimte lagen er allerlei dingen pionnen, balletjes, kussentjes, ringen en nog veel meer. Op de duur zag ik een hout doosje en daar zat het spel Jenga in. Ik nam dat mee en legde het in mijn rode hoepel en vervolgens ging ik weer zitten.

Ik moest aangeven wat voor verhaal ik hier bij kon geven. Ik vroeg aan de groep of dat ze het spelletje Jenga kenden NEE zeiden ze. Ik ging het vervolgens uitleggen je moet eerst met de houten blokjes een toren maken en daarna moet je 1 voor 1 een houten blokje er uithalen. De toren word dan steeds minder stabiel en valt dan om. Bij de gene waarbij de toren om valt is de verliezer.

Ik zei voor mijn infarct stond mijn toren overeind en toen ik te horen kreeg dat ik een infarct had gehad zijn er blokjes uit mijn toren gegaan maar nog steeds niet genoeg om om te vallen. Naar mate de jaren voorbij gingen kreeg ik steeds meer niet zichtbare problemen en telkens weer ging er een blokje uit mijn toren.

Tot begin november 2020 toen ging mijn laatste blokje uit mijn toren en toen viel mijn Jenga toren omver. Op dat moment was iedereen er stil van en een mede kandidaat zei wat heb je dat mooi verteld. Die persoon gaf aan ik ga dat spel aanschaffen want op deze manier kan ik het aan mijn kleinkinderen uitleggen. Dat was voor mij een groot compliment«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.