Investeer in jezelf

Nah ervaringsverhaal traject Hersenz deel 3

Gepubliceerd op 28 juni 2021 om 17:37

Meer te weten komen over mijn niet-aangeboren hersenletsel door het traject van Hersenz


Afgelopen tijd heb ik het heel druk gehad met mijn traject van Hersenz (en nog steeds). De module waar ik mee bezig ben heet omgaan met veranderingen. En wat is deze module confronterend,verhelderend,emotioneel,zwaar en ontzettend leerzaam. Elke week hebben we een nieuw onderwerp en die worden dan in alle lessen besproken. In de cognitieve lessen praten we veel met elkaar en leren we de onderwerpen, in de pmt lessen brengen we de theorie in praktijk.

Een van de eerste onderwerpen die we besproken hebben heet levend verlies. Hier werd besproken wat we door ons infarct verloren hebben en hoe dat zich belemmert in het dagelijks leven.

Ook hadden we een onderwerp dat heette mijn oude ik daar gingen we bespreken hoe mijn leven was voor mijn infarct. Als opdracht voor thuis moest ik zelf, maar ook bekende die mij kenden voor mijn infarct gaan beschrijven hoe ik was. Ook moesten ze mij gaan beschrijven hoe ik nu ben en hoe ze mijn toekomst voor hun zagen.

Ook leren we manieren om dingen op een andere manier aan te pakken door middel van stop>denken>doen systeem. Ook leren we onze gedachten te kunnen beïnvloeden waardoor je minder blijft malen in je hoofd. En zo leren we meer manieren om het allemaal wat makkelijker te maken.

Een paar jaar geleden zou het nooit in mij op zijn opgekomen om therapie te gaan volgen. Maar wat ben ik blij dat ik die stap wel heb genomen. Ik wilde het niet accepteren en wilde te veel mijn oude ik blijven. Alleen die oude ik die is er niet meer althans delen er van. Ik ben aan iets moois bezig bij Hersenz en daar ben ik trots op.

Aan iedereen die een nah heeft en nog twijfelt om er wat aan te doen zal mijn advies zijn DOE HET!!«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Hilbert
een jaar geleden

Wat mooi verwoord Eric, stoer dat je jezelf kwetsbaar opstelt om anderen te kunnen helpen. Ik weet zeker dat je er sterker uitkomt!

Eric
een jaar geleden

Bedankt Hilbert,

Door mezelf open te stellen probeer ik mezelf en anderen te helpen. Bedankt voor je reactie!

Bonieta Roelofs
een jaar geleden

Ik wil graag meer weten over n h a in 2018 is het mij overkomen.

Bea
een jaar geleden

Hoi, ik lees met belangstelling je blog. Ik ga morgen starten met het traject. Zie op tegen de energie die het ongetwijfeld kost en die ik nu niet heb, maar alleen ga ik het dus niet redden. 1e infarct (je) in 2017 en 2020 de 2e. Succes!