Investeer in jezelf

Nah ervaringsverhaal traject Hersenz deel 1

Gepubliceerd op 28 juni 2021 om 17:17

Omgaan met mijn niet-aangeboren hersenletsel door Hersenz

Sinds 2 weken ben ik bezig met mijn traject bij Hersenz. Ik zit in een groep van 3 beide 60 plussers dus ik ben de jongste, maar dat had ik wel verwacht. Ondanks het leeftijdsverschil hebben we veel overeenkomsten. Dit is mooi om te zien maar het voelt ook wel eens beangstigend. Wel is het fijn om er met elkaar over te praten.

Ik ben met mijn eerste module begonnen en die gaat 14 weken duren. Naar die 14 weken begint er weer een nieuwe module en die duurt ook weer zolang.

Een van de vragen was

Wat heb je na je hersenletsel gedaan om te komen waar je nu bent?

Mijn antwoord daarop was zolang mogelijk doorgaan hoe het voor mijn infarct ook was. Ik wilde gewoon niet dat ik veranderd was maar toch was ik dat. Misschien was dat niet direct voor mijn omgeving maar zelf voelde ik me veranderen en anders worden. Hier ben ik dus best een eind mee gekomen.

 

Ik zeg het wel een vaker tegen mensen, maar 50% voel ik mij mijn oude ik en 50% een ander. Misschien is een andere ik een beter antwoord.

Ik moest mezelf daar een compliment over geven wat ik best lastig vond. Mijn antwoord daarop was knap dat ik het dan nog zo een tijd heb kunnen volhouden. Mijn cognitief trainster zei de kracht die je geleverd hebt om het zolang vol te houden gaan je ver brengen in dit traject.

Jongeren die dit lezen met nah of iemand kennen met nah zoek daarvoor de juiste mensen om je te helpen.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Arie De Lezenne Coulander
een jaar geleden

Toch fijn om de gesprekken na te lezen. Ga zo door Erik.

Eric Boer
een jaar geleden

Super leuk berichtje Arie bedankt