Investeer in jezelf

Nah ervaringsverhaal traject Hersenz deel 5

Gepubliceerd op 10 september 2021 om 20:08

Omgaan met veranderingen afgerond

Mijn eerste module bij Hersenz zit er op ‘’omgaan met veranderingen’’ en dit was een hele leerzame module.

Toen ik begon met dit traject wist ik niet wat ik ervan moest verwachten en was ik toch ook wel een beetje zenuwachtig. Ik wist al dat ik de jongste was en het leeftijdsverschil 30+ zal zijn. Ik had een bepaald vooroordeel en dacht doordat leeftijdsverschil, zullen we wel heel verschillend zijn en lastig met elkaar kunnen communiceren. En daar moet ik van terug komen en het leeftijdsverschil maakt niks uit.

S Morgens begint altijd met een cognitieve les van 2 uur en met een koffie pauze natuurlijk. En wat krijg je van zo een ochtend veel energie, maar tegelijkertijd ben je daarna ook even helemaal op. Het wekelijks bespreken van een thema uit de module kost ontzettend veel energie en tijd. Want thuis heb ik een heel online leer portal die de andere week weer klaar moet zijn. Dit is eigenlijk de voorbereiding op de cognitieve les.

In de ‘’omgaan met veranderingen’’ module zijn we eigenlijk heel veel terug gegaan naar wie ik was voor mijn infarct . Ook zijn we gaan kijken hoe mijn persoonlijkheid toen was en nu is. Ik beschreef mijn persoonlijkheid hoe die was als heel sociaal, kletste graag, voelde me altijd in wat ik deed de beste ( tikkeltje egoïstisch) ik was snel enthousiast, een dromer nam het allemaal niet te serieus ,ik vond het leuk om dingen te regelen en op de voorgrond te treden.

Mijn huidige persoonlijkheid is dat ik meer op mezelf ben, dat ik snel in paniek schiet als er tijdsdruk en resultaat bij komt kijken. Kan me slecht concentreren( afgelopen dinsdag had ik een gesprek met mijn cognitief trainster thuis en er kwam post door de brievenbus en ik was gelijk afgeleid en het duurde even voordat ik weer verder kon met dat gesprek) Ook ben ik stiller geworden en zitten er heel de dag gedachten in mijn hoofd. 

 

Ook zijn we gaan kijken wat voor soort emoties ik nu heb en die ik voor mijn nah niet had.


Gedragsveranderingen door mijn niet-aangeboren hersenletsel kwam ook aan bod. Ik heb meer tijd nodig om informatie te verwerken, ben meer op mezelf gericht zoals ik net al beschreef, en als iets niet lukt kan ik agressief zijn met mijn woorden, voor mijn infarct had ik dat ook wel maar dit is versterkt. Gelukkig door intensieve training bij Hersenz is dat al heel sterk afgenomen.

Ik ben blij dat ik met dit traject ben begonnen. Door over deze veranderingen in groepsverband te praten leer je heel veel. Ook geeft het je inzichten hoe je het beter kan doen en leer je vaardigheden om het in de praktijk uit te voeren.

Vanaf volgende week begint mijn nieuwe module ‘’denken en doen ‘’ ook van deze module ga ik regelmatig blogs plaatsen. Ik heb er zin in, het zal zwaar worden maar het levert zoveel op.

Bedankt voor het lezen.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Bea
een jaar geleden

Hoi Eric, sinds kort volg ik je blog. Ik ga starten in november/ december en vind het handig om al wat te lezen over je ervaringen. Succes met je traject.