Investeer in jezelf

PERSOONLIJK

Focus op jezelf

Als het gaat om focus, is het essentieel dat we onszelf op de eerste plaats zetten. Dit betekent niet dat we egoïstisch moeten zijn of anderen moeten negeren, maar juist dat we serieus naar onze eigen behoeften en grenzen moeten kijken.

Lees meer »

Het lukt alleen als je het echt wil

Het is weer tijd om collectief over onze goede voornemens te praten, maar over het algemeen houdt de meerderheid het slechts een maand vol voordat ze terugvallen in hun oude gewoontes. Mijn voornemen is al jaren om een instrument te leren bespelen. Ik koop alle benodigdheden en oefen elke avond ijverig. In het begin gaat het meestal redelijk goed. In de afgelopen 20 jaar heb ik al 20 keer Au claire de la lune, O When the Saints en Mary Had a Little Lamb leren spelen. Als ik het positief bekijk, ben ik dus al 20 jaar een ervaren beginner. Toen ik 13 was wilde ik mijn held Slash worden. Ik was geobsedeerd door mijn idolen en wilde zelf in mijn boxershort over het podium rennen, maar helaas is dat nooit gebeurd. Eigenlijk wilde ik het nooit echt en als je iets niet echt wilt, zal het je nooit lukken. Alleen als je iets echt wilt, zal het je lukken. Als je minder wilt drinken maar na 3 weken weer elke dag een glaasje wijn drinkt, wil je het niet echt. Als je na twee weken weer een sigaret opsteekt, wil je het niet echt. Als je gezonder wilt leven maar na twee weken elke avond weer chips eet, wil je het niet echt.

Lees meer »

Negatief en positief 2022 had alles

Dit is mijn laatste blog van dit jaar, dus jullie zullen nog niet van mij af zijn. Het is een emotionele achtbaan geweest en misschien wel het moeilijkste kutste jaar ooit, sorry voor mijn taalgebruik, maar ik ga mezelf nu niet anders voordoen dan hoe ik ben. Niet dat ik in het dagelijks leven grof en ordinair ben, maar ik hou ervan om uitdrukkingen krachtig te gebruiken en woorden te kiezen die lekker klinken. Ik had het gevoel alsof de problemen maar bleven komen en net wanneer ik dacht dat het voorbij was, kwamen er weer nieuwe tegenslagen. Waarom moeten alle problemen altijd tegelijkertijd komen? Het antwoord is denk ik simpelweg omdat je het maar gehad kunt hebben, in plaats van ze over een heel jaar uit te smeren. Ik ga er vervolgens met humor en zelfspot mee om, dat werkt voor mij het beste, althans naar de buitenwereld toe. Want achter die vrolijke buitenkant zit soms verdriet verborgen.

Lees meer »

Dankbaarheid en verandering

Op 11-11-2020, twee jaar geleden, meldde ik me ziek bij mijn vorige werkgever. Op die dag besefte ik dat ik mezelf niet langer kon opladen en dat er verandering moest komen. Na jarenlang mijn klachten te hebben genegeerd en weggelachen, besloot ik dat het zo niet langer kon. Ik ging naar de huisarts en kwam in contact met Hersenz, waar ik leerde over de impact van mijn NAH. Ik leerde over levend verlies, hoe ik beter grip kon krijgen op mijn energie en hoe ik mijn gedachten en gedrag kon beïnvloeden. Via PMT kon ik deze lessen in de praktijk brengen. Een van de belangrijkste lessen was echter het accepteren van mijn situatie.

Lees meer »

Soms staat je leven op zijn kop

Soms gebeuren er onverwachte dingen in het leven en zou je willen dat je de tijd kon terugspoelen naar een leukere periode, maar helaas is dat niet mogelijk. Dus blijft er niets anders over dan een moeilijke tijd doormaken. In het begin trek ik me terug en wil ik niets meer, mijn maag voelt zo gespannen aan dat iemand op een crashdieet er jaloers op zou zijn. Johan Cruyff zou zeggen dat elk nadeel zijn voordeel heeft, en dat klopt. ik had het slechter kunnen treffen en mezelf helemaal ram vol met vette meuk kunnen proppen, dan is zo een knoop achteraf niet zo heel vervelend.

Lees meer »