Investeer in jezelf

Soms staat je leven op zijn kop

Gepubliceerd op 16 september 2022 om 11:16

Mijn leven staat op zijn kop

Leven op zijn kop

Soms staat je leven ineens op zijn kop en zou je willen dat je de tijd even door kunt spoelen naar een periode die weer leuker is, maar helaas dat gaat niet. Er zit dus niks anders op dan een klote tijd te doorleven. In het begin trek ik mezelf terug en wil ik niks meer, mijn maag krijgt zo een grote knoop dat iemand op crashdieet er jaloers van word. Johan Cruyff zal zeggen elk nadeel heeft zijn voordeel en dat klopt, ik had het slechter kunnen treffen en mezelf helemaal ram vol met vette meuk kunnen proppen, dan is zo een knoop achteraf niet zo heel vervelend.

 

Dit gevoel krijg ik altijd als ik mezelf ergens niet lekker over voel. Het kan over mijn gezondheid gaan, werk, een relatie of goede vriendschap die over is noem het maar op. Ik zal dan het liefste hebben dat ik even geen emotie en gedachten heb. Een stevige borrel pakken is dan wat ik wel eens doe maar daar heb ik de volgende ochtend al weer direct spijt van. Je bent helemaal naar de getver en je voelt je gelijk een hele dag een lamme kat.

 

Na een tijdje als je denkt dat die knoop niet meer verdwijnt wordt hij ineens slapper en voel je dat je energie weer terug komt, en lukt het je weer om beter naar de situatie te kijken. Je gaat goede vragen aan jezelf stellen, wat heb ik hier van geleerd? wat heb ik zelf verkeerd gedaan? wat wil niet meer? maar nog belangrijker wat wil ik wel?

 

Ik heb al een aantal keer dit soort dingen meegemaakt. Het bericht van een arts die vertelde dat hij geen goede resultaat op de scan had gezien, relaties die helaas anders zijn gelopen, van een arbeidsdeskundige te horen krijgen dat je niet meer geschikt ben voor het werk wat je deed. Het zijn stuk voor stuk gebeurtenissen waar je veel verdriet van hebt.

 

Maar dan komt de kracht van tijd en die heelt vele emotionele wonden. Zeker zullen de  wonden nog wel eens open gaan maar niet meer zo ver als dat die was. Je voelt je weer krachtiger en zelfverzekerder.

 

Momenteel ben ik aan het kijken wat voor mogelijkheden er zijn om te gaan werken als ervaringsdeskundige of in de geestelijke zorg. Dit zal mij ontzettend leuk lijken om te gaan doen en zo mijn eigen ervaring over te kunnen brengen op anderen. Ook ben ik nog bezig met werk in de ICT, begin oktober heb ik zelfs al een kennismaking op een hogeschool in Utrecht. Ik zit ook fysiek weer lekker krachtig in mijn vel en ben bezig met een aangepast trainingsschema om ook die doelen te bereiken, wie weet sta ik volgend jaar wel op de cover van de men's health, dat is een geintje natuurlijk.

 

Ik wil zo min mogelijk oordelen over situaties want vaak ken je het hele verhaal niet. Tuurlijk betrap ik mezelf er ook wel eens op dat ik het ook doe maar het begint bij bewustwording. Daarna kun je zelf kiezen dat je niks met je eigen verzonnen oordeel opschiet. Je krijgt er alleen maar negatieve energie van.Thanks voor het lezen,

Eric

fysiek lekker in je vel zitten

Follow me


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Lidy
9 maanden geleden

Wow Eric wat ben ik ongelooflijk trots op jouw .

Bonnie Vugt
9 maanden geleden

Mooi Eric, herkenbaar ook.prachtig omschreven de kracht van tijd. Keep going­čĺ¬