Investeer in jezelf

Soms staat je leven op zijn kop

Gepubliceerd op 16 september 2022 om 11:16

Mijn leven staat op zijn kop

Leven op zijn kop

Soms gebeuren er onverwachte dingen in het leven en zou je willen dat je de tijd kon terugspoelen naar een leukere periode, maar helaas is dat niet mogelijk. Dus blijft er niets anders over dan een moeilijke tijd doormaken. In het begin trek ik me terug en wil ik niets meer, mijn maag voelt zo gespannen aan dat iemand op een crashdieet er jaloers op zou zijn. Johan Cruyff zou zeggen dat elk nadeel zijn voordeel heeft, en dat klopt. ik had het slechter kunnen treffen en mezelf helemaal ram vol met vette meuk kunnen proppen, dan is zo een knoop achteraf niet zo heel vervelend.

 

Dit gevoel overvalt me altijd als ik me ergens rot over voel. Het kan gaan over mijn gezondheid, werk, een verbroken relatie of vriendschap, noem maar op. Dan zou ik het liefst even geen emoties en gedachten hebben. Soms neem ik dan een stevige borrel, maar daar heb ik de volgende ochtend al spijt van. Je voelt je helemaal uitgeput en de hele dag als een zombie.

 

Na verloop van tijd, wanneer je denkt dat die knoop nooit meer zal verdwijnen, wordt hij ineens losser en voel je dat je energie weer terugkomt. Dan lukt het je om beter naar de situatie te kijken. Je stelt jezelf goede vragen: wat heb ik hiervan geleerd? Wat heb ik zelf fout gedaan? Wat wil ik niet meer? Maar nog belangrijker: wat wil ik wel?

 

Ik heb al verschillende keren zulke dingen meegemaakt. Het bericht van een dokter die vertelde dat hij geen goede resultaten op de scan had gezien, relaties die helaas anders liepen dan gehoopt, te horen krijgen van een arbeidsdeskundige dat je niet meer geschikt bent voor je werk. Het zijn allemaal gebeurtenissen waar je veel verdriet van hebt.

 

Maar dan komt de kracht van tijd en die geneest veel emotionele wonden. Natuurlijk zullen de wonden soms nog open gaan, maar niet meer zo heftig als voorheen. Je voelt je weer sterker en zelfverzekerder.

 

Op dit moment ben ik aan het kijken naar mogelijkheden om te werken als ervaringsdeskundige of in de geestelijke gezondheidszorg. Fysiek voel ik me ook weer goed en vol energie, en ik werk aan aangepast trainingsschema om mijn doelen te bereiken. Wie weet sta ik volgend jaar wel op de cover van Men's Health, dat is natuurlijk maar een grapje.

 

Ik probeer zo min mogelijk oordelen te vellen over situaties, omdat je vaak niet het hele verhaal kent. Natuurlijk betrap ik mezelf er ook weleens op dat ik het toch doe, maar het begint bij bewustwording. Daarna kun je zelf beslissen dat je niets opschiet met je eigen verzonnen oordeel. Je krijgt er alleen maar negatieve energie van.

Follow me


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Lidy
een jaar geleden

Wow Eric wat ben ik ongelooflijk trots op jouw .

Bonnie Vugt
een jaar geleden

Mooi Eric, herkenbaar ook.prachtig omschreven de kracht van tijd. Keep going­čĺ¬