Investeer in jezelf

Dankbaarheid en verandering

Gepubliceerd op 20 november 2022 om 17:41

Dankbaarheid en verandering

''Verandering begint bij jezelf''

Op 11-11-2020, twee jaar geleden, meldde ik me ziek bij mijn vorige werkgever. Op die dag besefte ik dat ik mezelf niet langer kon opladen en dat er verandering moest komen. Na jarenlang mijn klachten te hebben genegeerd en weggelachen, besloot ik dat het zo niet langer kon. Ik ging naar de huisarts en kwam in contact met Hersenz, waar ik leerde over de impact van mijn NAH. Ik leerde over levend verlies, hoe ik beter grip kon krijgen op mijn energie en hoe ik mijn gedachten en gedrag kon beïnvloeden. Via PMT kon ik deze lessen in de praktijk brengen. Een van de belangrijkste lessen was echter het accepteren van mijn situatie.

 

Ik wilde gewoon weer de oude Eric zijn, altijd goed in mijn werk voelen, dingen laten gaan zoals ik wilde, een praatgrage persoon die graag met iedereen een praatje maakte, enzovoort. Maar telkens werd er een steentje uit mijn Jenga-toren gehaald totdat deze uiteindelijk omviel. Gedurende anderhalf jaar heb ik geleerd om mijn nieuwe zelf te accepteren. Ik hoef niet langer de meest uitbundige persoon te zijn; het is leuk om anderen te helpen met mijn ervaringen, het is prima dat ik niet meer haantje de voorste ben en soms vind ik het juist fijn om even geen drukte om me heen te hebben. Ik heb geaccepteerd dat ik zowel een stukje van mijn oude zelf ben als een nieuw persoon geworden ben. Ik geniet er nog steeds van om spontaan en levendig te zijn, en ik vind het nog steeds leuk als er veel leven om me heen is. Alles is nu in balans en ik weet nu wat ik nodig heb wanneer alles even te veel wordt.

 

Twee maanden geleden kwam een goede vriend langs met een 6-pack Leffe blond. Nadat de flesjes op waren, schakelden we over op Hertog-jan. Als grapje vroeg ik hem of hij toevallig nog iemand zocht voor een stageplek in zijn bedrijf, waarop hij antwoordde dat hij net iemand had aangenomen. Een week later belde hij me op en vroeg of ik interesse had om een weekje met hem mee te lopen. Nu, twee maanden later, werk ik voor hem. Afgelopen woensdag en donderdag nam hij me mee naar Hamburg voor een beurs. Ik ben ontzettend dankbaar dat hij mij deze kans heeft gegeven en in mij gelooft. Ik kijk optimistisch naar de toekomst en ben dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen.

 

Bedankt voor het lezen!

Door de Lifevita Facebook groep te gebruiken, kun je contact leggen met meer dan 900 mensen die ook te maken hebben met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Op mijn Instagram account deel ik content die niet op de website geplaatst wordt. Als je het leuk vindt, kun je mij volgen en ik reageer altijd terug als je een vraag hebt. Klik op de icoontjes hieronder om verder te gaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Erik Immens
een jaar geleden

Lijkt mij een leuke site