Investeer in jezelf

Het lukt alleen als je het echt wil

Gepubliceerd op 4 januari 2023 om 19:23

gespierd worden

Als je het echt wil

Het is weer tijd dat we massaal over onze goede voornemens gaan praten over het algemeen houden de meesten het maar een maand vol en dan vallen ze weer in hun oude patronen. Mijn voornemen is al jaren dat ik een instrument wil leren spelen. Ik schaf vervolgens alle troep aan en ben ook echt ijverig elke avond aan het oefenen. In het begin lukt het ook meestal best aardig. Ik heb in 20 jaar tijd al 20 x au claire de la lune, o when the saints en mary had a little lamb leren spelen. Als ik het van de positieve kant bekijk ben ik dus al 20 jaar een ervaren beginner. Als 13 jarig puber ventje wilde ik mijn held Slash worden. Ik was geobsedeerd door mijn helden ik wilde ook in mijn boxershort over het podium heen rennen maar helaas dat is het nooit geworden. Ik wilde het eigenlijk nooit echt en als je iet niet echt wil gaat het je nooit lukken. Alleen als je iets echt wil gaat het je lukken. Wil je minder drinken maar drink je naar 3 weken weer elke dag een glaasje wijn dan wil je het niet echt. Steek je naar twee weken weer een sigaret op dan wil je het niet echt. Wil je gezonder gaan leven maar naar twee weken ligt de zak chips weer elke avond op tafel dan wil je het niet echt. 


In 2016 kreeg ik een CVA en ik kreeg dat jaar 2 verschillende soorten bloedverdunners,cholesterolverlagers en propranolol(hoge dosis) Dit heb ik bijna een jaar geslikt maar had alleen nog maar energie voor mijn werk, niet om te sporten of andere dingen waar veel inspanningen bij nodig waren. Ik ben toen ook enorm veel aangekomen en woog zelfs tussen de 100-105 kg. Ik had voor mezelf zoiets dit moet veranderen want anders klap ik straks nog uit elkaar. Bij de neuroloog gaf ik aan, het maakt mij niet uit wat je ervan vindt maar ik kap met al mijn medicijnen. Dat ben ik toen ook echt gaan doen, een paar jaar later ben ik op verzoek van mijn huisarts wel weer een hele lichte bloedverdunner gaan gebruiken die ik vandaag de dag nog steeds slik. Toen ik bij de neuroloog weg ging was mijn knop om gegaan en ben ik mijn best gaan doen om zo gezond mogelijk te gaan leven op een manier dat het bij mij werkt. Ik ben gaan sporten en gezond en bewust gaan eten. In twee jaar tijd viel ik 22kg af en vandaag de dag zit ik nog steeds op dat gewicht. Dat is mij gelukt omdat ik het echt wilde.

Vanaf vorig zomer ben ik mezelf meer gaan focussen op kracht training. Ik heb voor mezelf daar al mooie doelstellingen voor behaald, ik ga daar dit jaar ook weer mee verder, ik hoop dit jaar eens paar blokjes te kunnen gaan zien. Maar als dit niet lukt geldt ook voor mij, dan wilde ik het niet graag genoeg.

Bedankt voor het lezen,

Eric

Op mijn Instagram account deel ik content wat ik niet op de website plaats. Als je het leuk vind kan je mij volgen ik reageer altijd terug als je een vraag hebt. Klik op het logo hieronder.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Wemmie Wolf
5 maanden geleden

Hoi Eric,

Werd jij met name moe van de propranol? Begin van het afgelopen jaar heb ik een hersen- en hersenvliesontsteking gehad met een bacterie en een stressinfarct. Daarna volgepropt met medicijnen en ik ben erg moe en duizelig. Vrijdag heb ik een afspraak met de huisarts om wat te sleutelen aan de medicatie. Sommige hebben een wisselwerking. Wat zijn je eetadviezen?

Eric
5 maanden geleden

Hey wemmie,

Dat klopt ja van de propranolol werd ik hee moe.

Annemarie Middelhuis
5 maanden geleden

Dag Eric!
Allereerst chapeau!
Jij had dus een ischaemische CVA!
Zo ver gekomen! Mooi ❤️

Zelf heb ik een geknapt aneurysma bij cerebellum!
Helaas veel klachten er aan over gehouden!

Ik kan mij niet voorstellen dat jij die “ kop” zelf hebt geschreven, daar knap ik op af!
Zo graag zou ik weer dagelijkse dingen doen, aan de wil ligt het niet!
Ik denk ook niet dat het onwil is van onze lotgenoten die in een tehuis leven is….
Het is erg goed om op jou gezonde verstand te navigeren hoor!
Nogmaals , goed gedaan!

Sharon
5 maanden geleden

Respect!