Investeer in jezelf

Focus op jezelf

Gepubliceerd op 30 augustus 2023 om 13:11

Focus op jezelf

Zet jezelf op de eerste plaats

Als het gaat om focus, is het essentieel dat we onszelf op de eerste plaats zetten. Dit betekent niet dat we egoïstisch moeten zijn of anderen moeten negeren, maar juist dat we serieus naar onze eigen behoeften en grenzen moeten kijken.

Persoonlijk heeft deze zelfgerichte focus een wereld van verschil voor mij gemaakt. Ik heb geleerd om te investeren in mijn eigen welzijn, zowel fysiek als mentaal. Door goed naar mijn lichaam en geest te luisteren, kan ik beter voor mezelf zorgen en mijn energie gebruiken waar ik het echt nodig heb.

Het is belangrijk om te begrijpen dat we niet altijd beschikbaar hoeven te zijn voor anderen. Het is oké om nee te zeggen tegen verzoeken die niet bijdragen aan ons eigen welzijn. Dit maakt ons niet egoïstisch, maar bewust van onze grenzen.

Een andere waardevolle les die ik heb geleerd, is om te stoppen met vergelijken met anderen. We leiden allemaal ons eigen unieke leven en het heeft geen zin om constant bezig te zijn met wat anderen doen of bereiken. Door meer op onszelf te focussen, kunnen we veel rustiger worden en onze energie steken in de dingen die echt belangrijk voor ons zijn.

Voor mij persoonlijk helpt regelmatig sporten me om controle over mijn leven te nemen. Hierdoor blijf ik niet alleen fysiek fit, maar kom ik ook mentaal tot rust. Het vinden van een goede balans tussen lichamelijke en mentale activiteiten is cruciaal voor ons welzijn.

Om structuur en rust in mijn leven te brengen, maak ik gebruik van een dagplanning. Hierdoor kan ik mijn tijd effectief plannen en genoeg ruimte creëren voor ontspanning. Het helpt me ook om afwisseling te vinden tussen mentale en fysieke activiteiten, zodat ik mijn energie beter kan verdelen.

Het delen van kennis en ervaringen met anderen is ook een belangrijk aspect van het omgaan met onzichtbare klachten door NAH. Ik heb gemerkt dat het delen van mijn eigen ervaringen niet alleen anderen kan helpen, maar ook mijzelf sterker maakt. Daarom ben ik actief op Instagram waar ik persoonlijke content deel en heb ik een Facebook groep opgericht genaamd "Lifevita", waar bijna 1000 mensen met NAH elkaar kunnen ondersteunen.

Door ons te focussen op onszelf, onze grenzen aan te geven, goed voor onszelf te zorgen en onze kennis te delen, kunnen we beter leren omgaan met onzichtbare klachten. Laten we dus allemaal investeren in onszelf en streven naar een gebalanceerd leven vol persoonlijke groei.

Word ook lid

Door de Lifevita Facebook groep te gebruiken, kun je contact leggen met bijna 1000 mensen die ook te maken hebben met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Op mijn Instagram account deel ik content die niet op de website geplaatst wordt. Als je het leuk vindt, kun je mij volgen en ik reageer altijd terug als je een vraag hebt. Klik op de icoontjes hieronder om verder te gaan.

Overstappen.nl bied bezoekers een 100% onafhankelijke vergelijking van energiecontracten die het beste aansluiten op hun situatie en wensen. De aanbiedingen op de website zijn bovendien goedkoper dan die van leveranciers zelf. Daarnaast staat de klantenservice dagelijks klaar om de klanten te helpen. Hierdoor is de conversie relatief aanzienlijk hoger dan de concurrentie.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.