Investeer in jezelf

Mijn holistische massage ervaring

Gepubliceerd op 4 juli 2022 om 21:29

Mijn holistische massage ervaring

''Met een holistische massage komt je lichaam in een diepe ontspanning''

Wat is een holistische massage?

 

Afgelopen dinsdag had ik een afspraak voor een holistische massage behandeling. Voor deze behandeling had ik nog nooit van het bestaan gehoord maar ik was wel getriggerd door een advertentie die ik op Facebook voorbij zag komen. Wat is nu precies zo een behandeling? Met een holistische massage komt je lichaam in een hele diepe ontspanning. Tegelijkertijd is het mogelijk dat er signalen van pijn,emotie en gedachten naar boven komen. Ik heb zelf wat research gedaan om er achter te komen met wat voor klachten je allemaal terecht kunt en dat zijn er behoorlijk wat. Het is eigenlijk een soort van massage therapie.

 

  • Stress klachten
  • Nek,schouder en rug pijn
  • Pijn aan spieren en gewrichten
  • Angst en verdriet
  • Eenzaamheid en somberheid

 

Wat wil je bereiken? 

 

Ik werd netjes ontvangen in een pand wat gebruikt wordt door allerlei ondernemers. We liepen naar de ruimte waar de massage gegeven ging worden. Het was donker binnen en er stond fijne rustige muziek aan, het leek een beetje op de muziek die ik ken van meditation moments. Er heerste ook een fijne geur waar je gelijk een relaxed gevoel van kreeg. We hadden een kort gesprekje over wat ik graag wil bereiken door de massage, ik vertelde dat ik gewoon lekker even wil relaxen en het drukke gevoel in mijn hoofd wil verlichten. Ik was namelijk het weekend ervoor met spoed opgenomen geweest in het ziekenhuis vanwege een ontsteking aan mijn dikke darm. Dat gaat gelukkig weer goed trouwens maar had wel even iets ontspannends nodig.Mijn ervaring hier mee
Ondertussen had ik mezelf uit gekleed en ging op het zwarte massage bed liggen zoals aan mij gevraagd was. Ik voelde gelijk dat ik op iets heel lekker warms ging liggen en dat was ontzettend fijn aan mijn buik en werd daar al ontspannen van. Daarna kwam de masseuse weer het donkere kamertje binnen en ze bedekte mij met een dun laken. Mijn hoofd legde ik in een gat en mijn armen op het daarvoor bestemde plankje. Ze vertelde dat ik haar handen moest volgen en daar focuste ik mij dus ook op. Ik voelde dat ik langzaam steeds meer in een soort trans kwam maar toch had ik door wat er om mij heen gebeurde. Naar loop van tijd werd het laken verwijdert van mijn lichaam en voelde ik de warme olie in mijn nek die zij vervolgens in masseerde over heel mijn lichaam. Ze vertelde kalm dat ik mijn arm moest ontspannen en die werd vervolgens in een positie gebracht hoe ik mijn arm nog nooit heb gehad, maar het ging allemaal heel flexibel. Zo ging ze heel mijn lichaam af tot ze op den duur bij mijn kuiten en voeten was aangekomen. Ik was zo ontspannen er van geworden dat ik het gevoel had dat mijn ledematen er maar een beetje los bij hingen.

 

Een positieve ervaring 

 

Op het eind had ze een glas water voor mij gepakt en had ik nog even de tijd om alleen weer rustig op te starten. Ik heb een behandeling van 90 minuten gehad en ik ben heel die tijd rustig en ontspannen geweest. Ik had bijna geen enkele gedachten en voelde mezelf even compleet kalm. Maar ook daarna heb ik nog lang effect gehad van de behandeling en had ik niet binnen no time weer een druk gevoel in mijn hoofd. Ik ga zeker nog vaker een holistische massage behandeling nemen. Ik raad het zeker aan om het ook eens te proberen en wie weet ervaar jij ook de rust die ik ervaarde. Ik heb mijn behandeling gedaan bij holistisch gezondheidscentrum - in verbinding. Als jij in de buurt van Bergen op Zoom woont is dit zeker een aanrader.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.