Investeer in jezelf

"Ontdek deze ultieme lijst van boeken die je mindset transformeren en je helpen bewuster te leven"

Ik heb altijd genoten van het lezen van boeken. Vroeger las ik voornamelijk biografieën en spannende thrillers, maar mijn interesse is veranderd en nu ben ik dol op boeken over persoonlijke ontwikkeling.

 

Op deze pagina wil ik graag al de boeken delen die ik heb gelezen of geluisterd en waar ik persoonlijk veel aan heb gehad. Ik haal handige tips uit deze boeken die ik in mijn dagelijks leven toepas. Ik zal een korte samenvatting geven van wat je kunt verwachten van elk boek en hoop op deze manier anderen te kunnen inspireren met wat mij zo heeft geholpen.

 

Onder elke samenvatting plaats ik een link zodat je het boek direct kunt aanschaffen als je interesse hebt. Ook vind je onderaan de pagina een link naar Storytel, waar je zelf kunt ontdekken of luisterboeken iets voor jou zijn. Storytel biedt de eerste 14 dagen gratis aan, daarna betaal je een maandelijks bedrag. Storytel heeft mij veel plezier en gemak gebracht!

Master Your mindset

Auteur: Michael Pilarczyk
Aantal pagina’s: 320 pagina’s


In Master your mindset heb ik geleerd over persoonlijke en spirituele groei. In dit boek neemt Michael Pilarczyk je mee met zijn eigen persoonlijke ervaringen. Hij leert je onder anderen over bewustzijn, zingeving en inzicht. Het boek gaat over het begrijpen van je eigen denkwijze en hoe je die kunt veranderen om zo de kwaliteit van je eigen leven te verbeteren. Michael stelt in het boek veel vragen. Hoe ziet jouw mooiste leven er uit? Wat wil je echt? Ontdek wat je mogelijkheden zijn en haal het beste uit jezelf en maak je dromen waar. Waarom doe je soms niet wat je wel graag zou willen doen? Deze belemmerende gedachten houden je tegen te doen wat je eigenlijk werkelijk wilt. In dit boek leert Michael hoe je gedachte patronen kunt doorbreken door je manier van denken opnieuw te programmeren. In dit boek krijg je levensvragen. Wie ben je nu eigenlijk? Waarom doe je wat je doet?
Dit is één van mijn favoriete boeken en ik heb hier persoonlijk veel aan gehad. Klik op de link en leer ook van de levens lessen van Michael.

Je bent zoals je denkt

Auteur: Michael Pilarczyk
Aantal pagina’s: 172 pagina’s

Weer een boek van Michael in deze lijst met boeken. Zoals je leest spreek ik alleen zijn voornaam uit en de reden daarvoor is omdat ik het gevoel heb dat we elkaar kennen. Heel gek want we hebben elkaar nog nooit ontmoet. Ik vind het bijzonder dat iemand zo kan schrijven dat je het gevoel krijgt een band met elkaar te hebben. In het boek Je bent zoals je denkt leert hij je hoe je gedachten je dagelijkse realiteit creëren. Als het je lukt om beter je eigen denkwijze te begrijpen zal dat je helpen beter te leven hoe je dat graag wilt. Michael is geïnspireerd door twee klassiekers ‘’As a man thinketh’’ en The science of getting rich’’ in combinatie met zijn eigen visie. In dit boek leer je onder anderen wat gedachten doen met je lichaam, doelgericht denken of hoe je meer rust in je hoofd krijg. Tussen de hoofdstukken door krijg je ook hele mooie leerzame quotes te zien. Wat ik ook fijn vond is dat de hoofdstukken kort zijn dat hielp mij beter geconcentreerd te blijven. Klik op de link en schaf het boek aan.

Fokking druk

Auteur: Thijs Launspach
Aantal pagina’s: 224 pagina’s

 

Ik heb dit boek twee jaar geleden van mijn vriendin gekregen en ben het een tijdje later gaan lezen. Ik was toen nog aan het werk en nog niet met het traject van Hersenz bezig. Ik voelde mezelf al een hele tijd niet lekker in mijn vel zitten vanwege mijn klachten die ik heb door mijn niet-aangeboren hersenletsel. Het boek gaat je leren hoe je beter met stress kunt omgaan, of dat je gaat herkennen wanneer je te veel hooi op je vork neemt en een burn-out kan veroorzaken. Tegenwoordig staan we met zijn allen allemaal 24 uur aan en worden we overspoeld met mail,berichtjes of andere meldingen. Dit veroorzaakt stress. In dit boek gaat psycholoog Thijs uitleggen waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen. Op een praktische manier vertelt hij hoe je meer rust kunt creëren in je leven. Hij maakt hierbij gebruik van de wetenschap en verhalen van experts en ervaringsdeskundigen. Een tip die ik heb toegepast uit dit boek is dat ik op mijn telefoon mijn meldingen uitzet. In dit boek vertelt Thijs waarom dit zoveel stress veroorzaakt. Klik op de link en schaf het boek aan

Leven met de wind mee

Auteur: Jelle Hermus
Aantal pagina’s: 256 pagina’s

Dit boek is geschreven door Jelle Hermus en hij gaat je leren hoe je kunt leven met minder drama en minder ellende in je leven. Ik heb persoonlijk veel gehad aan het onderdeel over gedachten in dit boek. Hij leert een goede methode als je negatieve gedachtes hebt en hoe je daar beter mee kan omgaan. Het wordt op een hele leuke komische manier beschreven. Hij leert je bijvoorbeeld dat je gedachten moet zien als scheten. Waarom als scheten? Dat leer je dus in dit boek. Leer in dit boek wat innerlijke rust is en laat je meenemen op een reis langs een simpeler leven vol compassie,kalmte en dolle pret. Je leert in het boek je eigen drama te verminderen en er rooskleuriger er tegenaan te kijken. Klik op de link en schaf het boek aan.