Investeer in jezelf

Nah verhaal van Sylvie Roobrouck

Gepubliceerd op 28 september 2021 om 14:28

Lotgenoten / NAH / Hulp | ervaringen delen | Nahblog

Blijf oefenen met je hersenletsel

Eigenlijk zou ik een boek kunnen schrijven van het voorbije anderhalf jaar herstel van mijn niet-aangeboren hersenletsel. Dat zal ik de lezer besparen, want energie is er niet voldoende voor...

 

Na een fietsongeluk met ernstige gevolgen heb ik na anderhalf jaar ergo-, neuro-, kinesitherapie en logopedie nog steeds te kampen met een aantal symptomen die heel langzaam herstellen.

 

Ik omarm m'n nieuwe ik nog niet helemaal, want ik wil graag nog beter worden en ik blijf erin geloven dat het mogelijk is, mits de juiste motivatie en inspanningen, maar zeker ook voldoende rust. 

 

Wat je schrijft over aandacht en concentratie, dat herken ik helemaal. 

 

Voor mijn hersenletsel kon ik veel cognitief werk verzetten, al vergat ik ook wel eens een detail, zoals waarom ik de kast open deed, omdat ik met teveel zaken tegelijkertijd bezig was. Maar sinds mijn hersenletsel komen dergelijke vergetelheden ook bij mij dagelijks voor. Zoals het vergeten tijdens een gesprek waarover ik wilde inpikken of te midden mijn verhaal, voor de weinige keren dat ik nog zelf aan het woord ben, de draad verliezen en niet meer weten waarover ik wou praten. En zo zijn er nog vele voorbeelden te geven.

 

Ik startte een tijdje geleden met een therapie met elektrostimulatie. Ik hoorde van een lotgenoot dat die techniek hem zo goed had geholpen. Na bespreking met meerdere neurologen werd het me duidelijk dat ik het een kans zou geven. Hoewel de ene arts kritisch is en vermeldt dat het niet bewezen is dat die techniek helpt, zegt de andere arts dat het sowieso niet schadelijk kan zijn, en toch wel positief kan zijn en dat het me nog vooruit kan helpen. Sinds een week laat men het toestelletje vier keer per week voor een twintigtal minuten elektrische schokjes pulseren. ondertussen moet ik een woordzoeker invullen, en na die twintig minuten krijg ik verschillende concentratie opdrachten om op te lossen. Het niveau van de opdrachten gaat stilletjes vooruit. Naar een paar maanden merk ik dat mijn concentratie en geheugen verbeterd is. Ik kreeg een reeks elektrostimulatie op het voorhoofd. Daar werd de zone in de hersenen die instaat voor mijn concentratie geprikkeld. Ik ben echt tevreden met het resultaat. Mijn concentratie en daardoor ook onrechtstreeks mijn geheugen is echt verbeterd. Ik kan het nogmaals laten doen, indien ik zou merken dat het weer moeizamer zou gaan, maar momenteel zal ik daar nog mee wachten.

 

 

 

Wat ik sowieso geleerd heb in de periode van mijn herstel, is dat we tevreden moeten zijn met muizenstapjes, en dat we blijven geloven dat het beter wordt door te blijven oefenen.

 

Ik wens jullie allen veel moed bij de verwerking van de gebeurtenissen en veel geluk in de toekomst. 

 

Mocht je als lezer hier ervaring mee hebben,aarzel niet me te contacteren.

 

Dat kan via sylvie.roobrouck@hotmail.com


Follow Lifevita


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.